1 Mos 41:37

 

FARAO OCH HELA HANS HOV FANN FÖRSLAGET GOTT.

 

Gud gav Josef en dröm, att han en dag skulle finnas med i ett högt profilerat ledarskap. Men när han till slut kom till faros palats, gick han inte in och annonserade : Gud har sagt mig, att jag ska bli chefen här.

 

Nej, han måste arbeta för det. Det var en världsvid hungersnöd just då och Josef gav farao en plan för hur han inte  bara skulle överleva, utan också tjäna på den.

 

Notera vad farao sa till Josef: Finns det någon, som äger Guds ande, så som han ? Så vad är din dröm, och vilken är din plan ?

 

Din dröm och din talang är viktiga, men långsiktig framgång, kommer inte utan en plan. Bibeln säger: Gåvor öppnar dörrar och ger företräde hos höga herrar.

 

Din talang kan ge dig uppmärksamhet hos nyckelpersoner, men du måste kunna svara på frågan "Vad är din plan" ?

 

En plan tar dina drömmar och talanger och maximerar dem genom, att ge struktur till idén. Det innebär att vara bunden till en budget, det betyder att ständigt arbeta, på specifika mål och detaljer.

 

Josef gav farao en specifik plan, med en tidsram, sju år. Han sa till honom: På det viset får Egypten ett förråd av livsmedel, för de sju hungeråren.

 

Det här behöver vi göra: Skriv ner din plan, som innehåller specifika handlingar och deadlines, för att fullfölja den. Kommer Gud, att välsigna din plan ? Ja, men du måste ha den rätta planen på plats, innan Han kan välsigna den.

 

Gud välsigne dig