Rom 8:28

 

VI VET ATT ALLT SAMVERKAR TILL DET BÄSTA, FÖR DEM SOM ÄLSKAR GUD.

 

Paulus börjar denna vers med att säga: Vi vet. Det finns så mycket i livet, som vi inte vet. Vi vet inte om ekonomin rasar, eller hur våra barn och liv ska bli.

 

Vi vet inte ens vad vi borde be om, men vi kan veta dessa fyra saker :

 

1/ Gud samverkar. Även om du inte kan se honom, är han aktiv bakom scenen. Han checkar inte ut eller flyttar. Han är konstant, outröttlig och han upphör inte, att verka.

 

2/ Gud samverkar till det bästa. Inte till vår njutning, vårt nöje, eller vår underhållning, utan till vårt bästa. Men om igen, han är det yttersta goda, så skulle man förvänta sig något mindre.

 

3/ Gud samverkar till det bästa för dem, som älskar honom. Se det goda i, att älska Gud.  Gör hans historia till din, så får din historia ett lyckligt slut. Garanterat !

 

4/ Allt samverkar. Gud verkar, inte bara i några få saker, eller i det goda, eller det bästa, eller det enkla. Han samverkar i allt och han tänker inte ut planen medan han är på gång.

 

Bibeln säger: I honom har vi fått vår arvslott, förutbestämda av honom, som låter allt ske efter sin vilja och sitt beslut (Ef 1:11).

 

Och det bästa är att Guds plan, innesluter dig. Sluta upp att oroa dig, stressa och förlora sömnen. Lämna över det till Gud, och tro att han låter allt samverka för ditt goda och till hans ära.

 

Gud välsigne dig